“Passie voor je vak, geïnspireerd raken door mensen, juiste motivatie en plezier hebben in wat je doet!”

michael2

Michael Bunink

Als Michael Bunink het podium betreedt, dan zorgt dat vaak voor een gemengde reactie van verwarring en herkenning: is dat niet de man die even mijn collega is geweest…? Klopt. Voordat Michael een presentatie geeft over gastvrijheid en klantbejegening, heeft hij doorgaans zelf bij het betreffende bedrijf undercover de handen uit de mouwen gestoken op de werkvloer. Dat hoort bij de Mystery Employee Visit , handelsmerk van TrainMark.

Op zo’n moment, op dat podium is Michael in zijn element. De zaal ad-rem confronteren met concrete voorbeelden uit hun eigen praktijk. Ervaren gewenst en ongewenst gedrag uitvergroten op een lichte, humoristische toon. Bewustwording op gang brengen. Zo benadert Michael ook trainingen voor (seizoens)medewerkers in de horeca (de Terras Coach) en workshops in vaktechnieken: door dicht bij de belevingswereld van de medewerkers te blijven. Kennis wordt beter opgenomen als het direct te herleiden is naar herkenbare gedragspatronen.

Zelf is Michael ook een kind van de praktijk. Hij start zijn horecacarrière bij Claus bowlingcentrum in Alkmaar. Vervolgens verkent hij bij Albron de wereld van de catering. Daar komt hij met het scholingsvak in aanraking. Het is liefde op het eerste gezicht. ‘Ik wil mensen in organisaties wakker schudden. Wees blij en dankbaar dat je klanten hebt. Koester hen en zij koesteren jou.’

De presentaties van Michael:

  • Onze apenstreken (over de overeenkomsten tussen menselijk en apengedrag in samenwerking met gedragsbioloog Patrick van Veen)
  • Inspireren en motiveren van medewerkers
  • Praktijktrainingen met de human touch

“Soms zitten mensen vast in hun werkwijzen en gewoontes. Dat kun je zo vaak aankaarten als je wilt op een werkoverleg, het gaat het ene oor in en het andere uit. Op zo’n moment heb je iemand nodig als Micahel Bunink, die vanuit zijn bevlogenheid iemand recht in het hart raakt. Ik heb het meegemaakt dat aanwezigen letterlijk rechter in hun stoel gingen zitten, waarbij je ze zag denken: ‘verrek, dit gaat over mij’.”

 

Click edit button to change this text.