“Mijn passie is om Groots te denken”

Rolf Schrama

Groots denken

Paralympiër Rolf Schrama laat bedrijven en hun werknemers nadenken over hun eigen beperkingen. Ingesleten overtuigingen die in het verleden veel hebben opgeleverd, maar nu niet meer. Waar het ooit begon als een avontuurlijke reis met grootse dromen, tegenwoordig zijn we vaak bezig om de benchmark te verslaan. Geld  is niet meer het middel, maar het doel. Nét even meer dan vorig jaar of de concurrent. Bezig zijn om niet te verliezen, in plaats van bezig zijn om te winnen. Het lijkt hetzelfde, maar in de topsport is dit een wereld van verschil. Werknemers die ooit gepassioneerd waren over hun prachtige product of dienst worden opeens gevraagd om dit efficiënter en goedkoper te doen. Zó kan je natuurlijk ook de benchmark halen, maar in plaats van de gemeenschappelijke grootse droom creëer je weerstand, ofwel beperkingen. Zo heersen er vaak nog veel meer beperkende overtuigingen binnen bedrijven.

Rolf spoort mensen aan om voor de spiegel te gaan staan en hun beperkingen te herkennen. die vormen namelijk het plafond aan de groei. Afscheid nemen van oude overtuigingen, ofwel loslaten, is het moeilijkste wat er is. Grootse denkers kunnen dat. Ze breken het plafond weg. Geen focus meer op benchmarks en korte-termijn-doelen. Stimuleren van persoonlijke groei in plaats van faciliteren van organisatie brede krimp.

‘Uw bedrijf zit vol met Grootse denkers. Stel je werknemers maar eens de vraag; hoe ‘Groots’ er in hun beleving uitziet. je zult versteld staan van de hoeveelheid energie die loskomt. Dát is de basis voor een gezonde groei. het middel geld komt vanzelf wel, in overvloed!’

Click edit button to change this text.