Onze filosofie

 

 

Wie zegt dat het gedrag van mensen op de werkvloer makkelijk te veranderen is, is een onverbeterlijke optimist. Maar onmogelijk is het niet. De kunst is om mensen op de juiste manier te prikkelen, uit te dagen en – blijvend – te motiveren.

Unfreezing, moving, refreezing

TrainMark heeft bestaande leerprincipes, jarenlange ervaring en inzichten uit psychologie en neurologie omgezet in een eigen aanpak om tot duurzame gedragsverandering te komen. Het bestaat uit drie fases: bewust worden (unfreezing), in beweging komen (moving) en consolideren (refreezing). Zo ontstaat een nieuw evenwicht in de organisatie.

Het trainingsprogramma en de ontwikkeltrajecten zijn gebaseerd op cultuur veranderingsprincipes. Gastvrijheid, motivatie, inspiratie, betrokkenheid en teamspirit staan centraal in onze trainingen. Passie, persoonlijke aandacht, spiegelen van gedrag, positieve sfeer, verrassingen en actieve werkvormen zijn belangrijke waarden. Om gastvrijheid en loyaliteit te verbeteren hoeven niet per se alle medewerkers binnen een bedrijf getraind te worden. Wij richten ons juist op de cultuurdragers (gangmakers) binnen de afdelingen.

Contact

Wil je iets vragen? Wil je gewoon iets kwijt?

Dan bel of mail je met Jacqueline. 

© Trainmark 2018

 

Cookies en privacy

contact

Koelmalaan 350

1812 PS Alkmaar

Unit 2.10

06 130 21 672

kantoor@trainmark.nl

volg ons

  • Facebook - Trainmark
  • Instagram - Trainmark
  • LinkedIn - Trainmark