Milo Berlijn

Oprichter en inspirator

Milo Berlijn

Wie in de gastvrijheid werkt, moet de vaktechnieken onder de knie hebben. Terecht, dacht Milo Berlijn. Maar techniek creëert geen herinnering, techniek zorgt niet voor een onvergetelijke gastervaring. Dat is afhankelijk van het gedrag van een medewerker. Jarenlang is Milo operationeel actief geweest in de gastvrijheidsector en hij heeft zich altijd verbaasd waarom zoveel in het één wordt geïnvesteerd en zo weinig in het ander.

Milo Berlijn als trainer

Bovenstaande stimuleerde Milo Berlijn om trainer en inspirator te worden op het gebied van gastvrijheidsgedrag. Milo ontwikkelde een totaal eigen visie daarop, gebaseerd op de IK-factor en de kettingreactie van de hospitality. Als ik aardig ben voor mijn gast, is mijn gast aardig voor mij, heb ik meer plezier in mijn werk en beleeft de gast meer plezier aan zijn verblijf. Gastvrijheidverlening begint bij de eenvoud van ‘ik’ en eindigt bij de kracht van ‘wij’.

Milo Berlijn gastvrijheidstrainer
Milo Berlijn presentator

Milo Berlijn als presentor

Dankzij zijn gedachten over omgaan met medewerkers en gasten/klanten, heeft Milo Berlijn een naam weten op te bouwen die je overal tegenkomt. Hij geeft presentaties aan bedrijven in de dienstverlenende sectoren als horeca, retail, leisure, onderwijs, zakelijke dienstverlening en vele anderen. Bij zijn presentaties staan plezier, gastvrijheid, samenwerken en de IK-factor centraal. ‘Omdat dat op het werk ook zo hoort te zijn’, zegt hij. ‘Wie geen lol heeft in zijn werk, die kan niet fatsoenlijk met gasten of klanten omgaan’.

“Je hebt sprekers die hun presentatie dermate voorbereiden, uitproberen en bijschaven dat ze uiteindelijk het grootste deel van het publiek op hun hand krijgen. Goed, maar niet verrassend. Je hebt ook sprekers die kijken naar wat het publiek doet, spontaan reageren op gebeurtenissen in de zaal, mensen ter plekke een spiegel voorhouden, risico’s nemen en niet bang zijn om zichzelf op de hak te nemen. Milo valt in die laatste categorie. Hij knuffelt, laat je lachen, confronteert en inspireert. Geen presentatie is hetzelfde.”

Hij knuffelt, laat je lachen, confronteert en inspireert

Wil je meer weten onze trainingen of presentaties? Neem dan nu contact met ons op.

Milo Berlijn heeft naast het werk bij zijn bedrijf Trainmark een eigen theatershow.