Werkwijze

Het verschil, dat maak ik

Wie zegt dat het gedrag van mensen makkelijk te veranderen is, is een onverbeterlijke optimist.
Maar onmogelijk is het niet.

De kunst is om mensen op de juiste manier te prikkelen, uit te dagen en – blijvend – te motiveren. Onze trainingsprogramma’s gaan altijd uit van de IK-factor; de overtuiging dat het gedrag van de een invloed heeft op het gedrag van de ander. Actie zorgt voor reactie. Dat consequent volhouden zorgt voor een olievlekwerking.

Kortom, jij maakt het verschil. Jouw positiviteit kaatst terug en zo ontstaat een prettige sfeer. Als die bewustwording (unfreezing) er eenmaal is, kun je mensen in beweging brengen (moving) en het gewenste gedrag consolideren (refreezing). Het zorgt voor een nieuw evenwicht in de organisatie. In onze ontwikkeltrajecten staan humor, persoonlijke aandacht, spiegelen van gedrag, verrassingen en actieve werkvormen centraal. Om gastvrijheid en loyaliteit te verbeteren hoeven niet per se alle medewerkers binnen een bedrijf getraind te worden. Wij richten ons juist op de cultuurdragers (gangmakers) binnen afdelingen.

Mystery employee visit

De Mystery employee visit is een uniek onderdeel van onze trainingsprogramma’s. We gaan undercover in je bedrijf en werken anoniem schouder aan schouder met de mensen uit je team. Waarom? Omdat we ervan overtuigd zijn dat je de praktijk van een bedrijf of organisatie het beste leert kennen door er onderdeel van uit te maken. De indrukken die je opdoet zijn dan ongefilterd en authentiek.

De Mystery employee visit vormt een ijzersterke basis om in een trainingstraject tot gedragsverandering te komen. Het maakt de spiegel waarin we mensen laten kijken nog confronterender, en daarmee het leereffect groter. Daardoor kunnen we gast- en klantvriendelijkheidsprocessen op de meest effectieve manier verbeteren, namelijk van binnenuit. De ene keer zijn we een voedingsassistent, de andere keer een medewerker thuiszorg en binnenkort… Ssst, geheimpje,

Het maakt de spiegel waarin we mensen laten kijken nog confronterender

Bewaken

Wij hebben onze Trainmark Toolkit om de aandacht levendig te houden en iedere medewerker uit te dagen er elke dag mee bezig te blijven in zijn dagelijkse werkzaamheden.

Daarnaast bieden wij onderhoudscontracten aan. Een dergelijk onderhoudscontract voorziet in een aantal intervisie of coachingmomenten waarbij de medewerkers individueel of als team de kans krijgen om vragen te stellen en/of een casus voor te leggen. Contact blijven houden, dat is Trainmark!