Over ons

Smile!

Wij geloven dat je met humor meer bereikt dan met PowerPoint-sessies.

Trainmark is een trainingsbureau in gastvrijheid en serviceverlening. We kijken naar het gedrag van professionals in iedere dienstverlenende sector en werken vanuit het principe dat je met een vriendelijke, open en spontane houding altijd mensen aan je organisatie, bedrijf of stad bindt en dus succesvol bent.

Onze trainingsmethoden zijn net zo onalledaags als de trainers die bij ons werken. Wij geloven dat je met humor meer bereikt dan met PowerPoint-sessies. Trainen moet leuk zijn, een beetje schuren en confronteren, dan heeft het impact en blijft het effect langer hangen. Onze trainers zijn gepokt en gemazeld in de gastvrijheidspaktijk. Trainmark is gevestigd in Alkmaar, waar het op 1 september 1996 is opgericht door Milo Berlijn

Trainmark wordt mede mogelijk gemaakt door

Oprichter en inspirator
Dankzij zijn gedachten over omgaan met medewerkers en gasten/klanten, heeft Milo Berlijn een naam weten op te bouwen die je overal tegenkomt. Hij geeft presentaties aan bedrijven in de dienstverlenende sectoren als zorg, horeca, retail, onderwijs, zakelijke dienstverlening en vele anderen. Bij zijn presentaties staan plezier, confrontainment en de IK-factor centraal. ‘Omdat dat op het werk ook zo hoort te zijn’, zegt hij. ‘Wie geen lol heeft in zijn werk, die kan niet fatsoenlijk met gasten omgaan’. Altijd gedreven, energiek en origineel met voornamelijk een enorme dosis humor en positiviteit.
Office manager
Na 22 jaar ABN AMRO Bank belandde Jacqueline in 2012 in de gezellige chaos van Trainmark. Op dit moment kunnen wij niet meer zonder Jacqueline. Jacqueline heeft de touwtjes in handen. Ze beheert de agenda’s, kan antwoord geven op alle vragen, eigenlijk is ze van alle markten thuis. Bel je naar Trainmark? Dan bel je met Jacqueline. Haar uitdaging is om de boel in goede banen te leiden zodat de trainers alle ruimte hebben om te doen waar ze goed in zijn: Hospitality.

Laurens Raven

Trainer
Laurens verzorgt en ontwikkelt al jarenlang trainingen op het gebied van gastvrijheid & service. Er is volgens deze enthousiaste, humoristische en ervaren trainer niks mooier dan professionals in beweging te zetten en te zien groeien. Naast het verzorgen van trainingen heeft Laurens zowel in Nederland als in het buitenland tientallen trainers opgeleid. Daarnaast heeft hij zich toegelegd op het coachen van professionals.

Naomi Koentjes

Marketing en Projectmanager
Na jarenlang in de horeca gewerkt te hebben was ze toe aan iets anders, alleen wilde ze de branche niet helemaal verlaten. Stage lopen bij TrainMark was daarom de perfecte oplossing. Hospitality als uitgangspunt, maar niet meer tot ’s avonds laat achter de bar staan. Na een korte tussenpauze na haar stage is Naomi weer terug bij TrainMark om de sales en marketing op haar te nemen. Daarnaast regelt Naomi alles met betrekking tot de PIMP Theatershow.

Kirstie Nannes

Project management stagiaire
Van jongs af aan is Kirstie in aanraking gekomen met horeca en catering, waardoor zij een liefde voor dit vak is gaan ontwikkelen. Op dit moment zit zij in haar laatste jaar van de studie aan de Hotel Management School in Leeuwarden, en heeft zij ervoor gekozen om te beginnen aan haar afstudeerstage als projectmanager bij Trainmark.

Sinds 1996

Wij zijn opgericht op 1 september 1996 in Alkmaar door Milo Berlijn, als Berlijn TrainMark. De naam “TrainMark” is afgeleid van het Engelse woord trademark, oftewel handelsmerk.

Bij Trainmark leren we mensen omgaan met mensen. Van werkgever tot werknemer, van medewerkers tot elkaar en van bedrijf tot klant. Vanuit de overtuiging dat ons eigen gedrag dat van anderen beïnvloedt. In de hospitality is die beleving tot kunst verheven. Een open houding, oprechte aandacht voor de gast en dienstbaarheid, het zorgt voor een memorabele ervaring, een geoliede, plezierige operatie.

Actie is reactie. Het geldt ook in sectoren als de zakelijke dienstverlening en de zorg. Wij beginnen telkens met de vraag: hoe gedragen we ons in dit bedrijf of deze organisatie naar elkaar en naar de patiënt/cliënt/klant/gast? We leggen verwachtingen bloot, confronteren mensen met de gevolgen van hun gedrag en reiken handvatten ter verbetering aan, puttend uit onze achtergrond in de hospitality.

Een klantgerichte ‘wij-cultuur’ begint bij de bewustwording dat jij het verschil kunt maken. Wij noemen dat de ‘Ik-factor’. Als jij aardig bent tegen anderen, zijn anderen dat tegen jou. Als jij lacht, krijg je een lach terug. Niet gekunsteld of ‘aangeleerd’, maar juist door dicht bij jezelf te blijven en sociale conventies los te laten. Normaal doen maakt je weer bijzonder. Het leidt tot een kettingreactie die de complete organisatie optilt en blijvend onderscheidend maakt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Laat gerust je emailadres achter, we zullen er zorgvuldig mee omgaan. 

trainmark boog blauw
tm blauw
trainmark boog lichtblauw
tm lichtblauw
trainmark boog groen
tm groen